Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen. Download

Benieuwd naar onze werkwijze?

Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen.

Download
publicatiedatum: 18/03/2020
KVGM en de ViB fabriek

Een mooie samenwerking: KVGM en de ViB fabriek slaan handen ineen

“Veiligheid voor iedereen en overal beschikbaar met het PIKA-platform”.

KVGM gaat samenwerken met de ViB fabriek, een initiatief dat streeft naar een digitale werkplekinstructie kaart voor organisaties die te maken hebben met gevaarlijke stoffen en ervoor willen zorgen dat iedere medewerker ’s avonds weer gezond en wel thuiskomt. Dit door het gebruik van het PIKA-platform. De combinatie van het netwerk van KVGM en de innovatieve ontwikkelingen van de ViB fabriek bestaan er veel mogelijkheden om ondernemers voor te lichten over productveiligheidsinformatie en veiligheidsinformatiebladen op een digitale manier.

Sinds de start van KVGM werken we met en geven we advies aan een groot scala aan bedrijven die te maken hebben met aspecten van veilig werken en het gebruik van gevaarlijke stoffen. Veel organisatie komen regelmatig in aanmerking met gevaarlijke stoffen. De eisen die hieraan liggen voor werkgevers zijn niet mis. Vanuit de KVGM Software Solutions zien wij het PIKA-platform als mooie aanvulling op onze Software for Certification. Enkele voorbeelden van, wellicht bekende tools voor vele, zijn; de Verbetertool (notices), Material Management en het Webbased Managementsystemen.

Wat wij vaak zien is dat informatie over het werken met gevaarlijke stoffen beschikbaar wordt gesteld in de werkplekklappers met hierin het bijbehorende informatieblad en de werkplek- instructiekaart. Prima oplossing, maar een die vaak gepaard gaat met onnodige risico’s. De instructiebladen zijn niet altijd up-to-date, de bladen beschikken over een groot scala informatie welke niet direct relevant zijn voor de medewerkers, de leesbaarheid van de bladen is niet optimaal en het is niet duidelijk of iedereen de juiste informatie hanteert. We zijn daarom opzoek gegaan naar een praktische en eenvoudige informatievoorziening van productveiligheidsinformatie en kwamen uit bij het PIKA-platform.

“Wij gaan digitaliseren, doen jullie mee?”

Over PIKA

Het PIKA-platform is erop gericht veiligheid voor iedereen en overal beschikbaar te stellen. PIKA betreft het digitale format voor gevareninformatie. De Product Informatie Kaart (PIKA) bevat de belangrijkste informatie die werknemers nodig hebben om veilig met gevaarlijke producten te werken. De PIKA is specifiek, overzichtelijk, in meerdere talen beschikbaar en altijd in de dezelfde overzichtelijke lay-out. Er wordt gezorgd dat de informatie voor iedereen begrijpelijk is. Door het PIKA-platform kun je de PIKA’s altijd en overal digitaal raadplegen. Creëer een eigen PIKA Database met alle relevante informatiebladen.

Pika platform

Hoe wij dat samen gaan doen?

Wij regelen het voor je. De KVGM adviesrol gepaard met de digitalisatie met behulp van het PIKA-platform. Dit houdt in dat we onderzoeken welke informatiebladen voor de organisatie relevant zijn. Deze informatiebladen gaan wij digitaliseren naar het PIKA-platform. Wij houden overzicht op actualisaties van de informatiebladen en werken deze uiteraard waar nodig is bij. Je zorgt ervoor dat de belangrijkste informatie altijd en overal beschikbaar is; met als extra een notificatie bij wijzigingen. Zelf kun je een ongelimiteerd aantal medewerkers koppelen aan je eigen PIKA-database. Bekijk voor meer informatie onderstaand filmpje over de PIKA App.

Ben jij overtuigt en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!