Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen. Download

Benieuwd naar onze werkwijze?

Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen.

Download
Ri&E

Wat is een RI&E en wat is volgens ons de juiste aanpak?

Snel invullen of investeren in Arbo?

Met een RI&E zorg je er als werkgever voor dat alle risico’s binnen de organisatie bekend zijn en waar nodig gereduceerd worden door het uitvoeren van passende maatregelen. Wanneer een ongeval heeft plaatsgevonden kan de werkgever een boete krijgen die kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Wanneer aangetoond kan worden dat de werkgever inspanningen heeft verricht, gericht op het voorkomen van ongevallen, kan dit leiden tot matiging van een boete. Een solide RI&E kan een boete met wel 25% verminderen! Maar hoe kom je tot een solide RI&E, die de basis creëert voor het vormgeven en doorvoeren van het arbeidsomstandighedenbeleid binnen de organisatie?

Veel voorkomende misvattingen die wij in de praktijk tegenkomen:


De RI&E…


Hoe KVGM tegen een RI&E aankijkt:

De RI&E…

Wij kiezen voor het gedegen uitvoeren van een RI&E.

Samen gaan wij met de opdrachtgever na wat goed geregeld is en bepalen samen wat beter kan. Dat draagt bij aan goed werkgeverschap, aandacht voor werknemers en continuïteit van het bedrijf.

Dat onze aanpakt werkt wordt in de praktijk daadwerkelijk bevestigd:

Bij een klant van ons vond, ondanks alle inspanningen, toch een bedrijfsongeval plaats met ziekenhuisopname. Het slachtoffer houdt geen blijvend letsel over aan het ongeval omdat de veiligheidsvoorzieningen op orde waren. Inspectie SZW is bij onze klant langs geweest om de situatie te bekijken en eventueel een boete op te leggen. Onze klant kon aantonen te beschikken over een doordachte, volledige RI&E en actueel plan van aanpak. Door alle inspanningen die we samen met de klant hebben verricht, is uiteindelijk geen boete uitgeschreven.

Onze aanpak voegt waarde toe, is pragmatisch en van hoge kwaliteit.

Kom niet pas in actie wanneer een collega al gewond is geraakt of ziek is geworden. Een goed begin is het halve werk dus schakel KVGM in om die basis te creëren voor jullie arbeidsomstandighedenbeleid: de RI&E.