Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen. Download

Benieuwd naar onze werkwijze?

Download de nieuwe Inside-Out whitepaper, zo leer je ons direct kennen.

Download
publicatiedatum: 18/12/2019
treesforall

Herbebossing in Nederland en Oeganda

Een project wat bijdraagt aan herbebossing in Oeganda en de mogelijkheid biedt om CO2 te compenseren. KVGM wil met het oog op het grote maatschappelijke belang hier graag een bijdrage aan leveren. Met het aanplanten van nieuw bos in Oeganda leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat en vergroten we het leefgebied van een enorm rijke flora en fauna. We hebben immers bomen nodig om onze aarde leefbaar en ‘groen’ te houden. We werken hierin samen met Trees for All De stichting Trees for All plant bomen in Nederland en in het buitenland en compenseert hiermee de CO2-uitstoot. Ieder jaar worden tientallen hectares bos aangeplant, bossen beschermd en wordt er een bijdrage geleverd aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden.

Het project wat KVGM steunt

Wij zijn bijzonder trots dat we in totaal 422 bomen gaan aanplanten. Dit gaan wij doen in zowel Nederland als in het Kibale National Park in Oeganda.

Het Kibale National Park in Oeganda staat bekend als één van de mooiste regenwouden van Afrika. Bomen kunnen reiken tot hoogtes van 50 meter en je vindt er zo’n 375 verschillende soorten vogels en 70 soorten zoogdieren, waaronder de bedreigde franjeaap en de chimpansee. De laatste decennia heeft er veel ontbossing plaatsgevonden en zijn mensen voor het schrikbewind weggevlucht en bescherming gaan zoeken in bossen en bergen. Om te kunnen overleven in de dichtbegroeide bossen werden bomen gekapt en akkers aangelegd. Een groot gedeelte van het Kibale National Park is zo verdwenen.

Uitkijktoren Oeganda Kibale Forest

Herstel van het Kibale National Park

In de jaren 90 is Uganda Wild Life Authority gestart met het herbebossingproject. Het doel was om het Kibale National Park terug te brengen naar haar originele staat en hiermee het ecosysteem te herstellen. Sinds 2018 ondersteunt Trees for All het herbebossingproject met als doel klimaatverbetering door vergroting van CO2-opslag, extra inkomsten voor de lokale bevolking en het vergroten van het bewustzijn ten aanzien van duurzame landbouw en bosbeheer.

Oeganda het team

Meer weten over Trees for All en de mooie projecten waaraan je kunt bijdrage? Bekijk dan via onderstaande link hun website en doneer: Website Trees for All